Következő 5 cikk | Előző 5 cikk |
Csokis - Gesztenye torta. Egy próbát meg ér. Mennyei finomság! |
Anikó |
|

Hozzávalók / 12 adag
Piskótához:
8 tojás
8 ek liszt
8 ek porcukor
1 cs sütőpor
Gesztenyés krémhez:
3 dl tej
1 cs vaníliás puding
4 ek cukor
1 cs gesztenyemassza
1 ek kakaópor
3 cl rum
12 dkg Rama
5 ek porcukor
Csokis krémhez:
2 cs csokipuding
700 ml habtejszín
2 ek cukor
Elkészítés
Piskóta tésztájához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük, majd apránként laza mozdulatokkal tojásokhoz adjuk.
Ha kész, rögtön a kivajazott, lisztezett formába tesszük.
A gesztenyés krémhez pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
Belekeverjük a gesztenyemasszát, a kakaóport és rumot. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
A csokis krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a cukrot és a pudingot. Ha túl kemény lenne a krém, tehetünk hozzá egy pici tejet, hogy kenhetőbb legyen.
A kihűlt piskótát három lapra vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a gesztenyés krémmel. A középső lap alsó felét megkenjük a csokis krémmel, és ráfordítjuk az alsóra, így két krém lesz egymáson. Majd ugyanígy a középső felső felét gesztenyés krémmel kenjük meg, a harmadik lap alsó felét pedig a csokissal, és ezt ráfordítjuk a középsőre.
Az egészet bevonjuk a maradék csokis krémmel.
Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, eloszlatjuk a torta tetején.
A félretett gesztenyés krémet habzsákba töltjük, és rózsákat nyomunk körbe és középre.
Végül a marcipánokkal díszítjük.
Még egy javaslat: ugyan ez alappal, készítéssel ilyan formát is készíthetünk, csak a tetejére reszelt gesztenye masszát teszünk még, oldalát csokitorta reszelékkel díszítjük.
Egyszerübb, és elegáns kivitel. 
|
Következő 5 cikk | Előző 5 cikk |
|