Adventi süteménytár! Bögrés kakaós kocka-tortaalap
Ünnepnapokra is ideális sütemény. A kockára csoki öntetet ajánlok, és a tortalapot csokisdiókrémmel tölthetjük. Isteni finom.

Hozzávalók
3 bögre liszt
2 bögre cukor
1 bögre olaj
1 bögre szódavíz
4 db tojás
20 gramm sütőpor
cukrozatlan kakaó ízlés szerint
Elkészítés
Az elkészítése egy nagyon egyszerű művelet, semmi más dolgunk sincs, csak összekeverni a hozzávalókat, (robotgéppel a homogénebb állapotért). Sütőpapírral bélelt tepsibe tölteni, és előmelegített sütőben (180 C) 50 percig sütni.
Ime a Tortaalap.

Töltelék: csokisdiókrém.
Hozzávalók:
2 dl tej
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojás sárgája
2 evőkanál liszt
20 dkg vaj, vagy Rama
25 dkg daráltdió
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet,a daráltdiót, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm.Tetejét csokimázzal leöntöm.
Megjegyzés:
Mennyei, könnyű főzött krém, mégis vajas, amitől még finomabb!Jó étvágyat hozzá mindenkinek!